Zelená káva: a jej blahodárne účinky

Čo je to zelená káva a prečo by ste ju mali vyskúšať?

Zelená káva nie je špeciálny druh kávy, ale skôr surový stav, v akom sa kávové zrná nachádzajú pred pražením. Táto forma kávy má v sebe nespočetné množstvo výhod, ktoré sa postupne dostávajú na povrch. Zelená káva obsahuje kofeín, lipidy, aminokyseliny, draslík, sacharidy a antioxidanty, ktoré sú dôležité pre náš organizmus.

nathan-dumlao-ohbEnBFtOuY-unsplash

Pri pražení kávy sa množstvo týchto látok stráca. Napríklad, kyselina chlorogénová, ktorá je obsiahnutá v zelenej káve, je významným antioxidantom a má priaznivé účinky na organizmus. Táto kyselina je spojená s redukciou hmotnosti, zlepšuje funkciu hormónu adiponektínu, ktorý pomáha pri spaľovaní tukov.

Zelená káva tiež obsahuje kofeín, ktorý zvyšuje metabolizmus a môže podporovať úbytok hmotnosti. Avšak, treba si uvedomiť, že dlhodobá konzumácia kofeínu môže viesť k vybudovaniu odolnosti voči jeho účinkom.

Naši zákazníci, ktorí vyskúšali zelenú kávu, nám priniesli mnoho pozitívnych ohlasov. Spomínajú rýchlejšie trávenie, stratu na hmotnosti, úpravu tlaku, vysokú energetickú úroveň a jedinečnú chuť.

Záleží však na vašich preferenciách. Ste fanúšikom zdravého životného štýlu a chcete vyskúšať nové možnosti, alebo vám vyhovuje tradičná pražená káva? Nech už je vaša voľba akákoľvek, dôležité je užiť si chuť a potešenie, ktoré káva prináša.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz